view

AnnonsplatsFaradbloggen

Ny övervakning på lösa boliner

22/11 2012

Bokhyllan

Bokomslag

Kul om kvantfysik

8/11 2012

Diagram: Låg andel högskoleingenjörer tar ut examen

Sus Andersson.
Högupplösta pressbilder finns här >>
FOTO: Rebecka Andersson

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Sus Andersson

Telefon: 070-953 0166

Adress: Farad AB, Sörgårdsvägen 59, 163 52 Spånga
E-post: Redaktion | Annonsavdelning

Farad.se är en nyhetssajt inriktad på teknik och miljöfrågor. Här kan du läsa om vetenskapen, innovationerna och tillämpningarna – från nanoteknik till rymdforskning, i mänsklighetens tjänst och som riskfaktorer. Målet är att fördjupa debatten om viktiga samhällsfrågor, som bottnar i forskningspolitik och näringsliv.

Varje vecka hittar du nya granskningar på webben. Dessutom utkommer ett tryckt magasin fyra gånger om året.

Farad är under uppbyggnad, och allt är inte färdigt. Har du synpunkter: tveka inte att höra av dig! Allt hinner vi inte med i första steget, men dina önskemål kan hjälpa oss att prioritera under den fortsatta utvecklingen.

Du är välkommen att citera Farads nyheter om du anger källa. Det är dock inte tillåtet att kopiera dem i sin helhet.

Om du vill tipsa redaktionen om nyheter kan du göra det genom att skicka ett e-brev hit. Tänk dock på att e-post är att betrakta som vykort. Har du känsliga uppgifter som inte ska kunna spåras av utomstående: använd snigelposten på nedanstående adress. Läs mer här >> .

Kakor sätts av Farads annonsleverantör, Double.net, som använder sig av så kallade kakor eller cookies för att identifiera besökare. En kaka är en liten textfil som sparas på din dator. Filen innehåller bara text, och den kan endast läsas av Double.net. Informationen i filen används av Double.net om du gör en beställning hos någon av våra annonsörer, och visar om du tidigare sett deras annons hos Farad.se. Ingen annan information om dig, ditt nätbeteende eller innehållet på din dator sparas.

Du kan välja att spärra cookies i din webbläsare; du kommer fortfarande att se annonserna men uppgifter om att du sett dem sparas inte.

Läs mer om kakor på Post- och Telestyrelsens webbplats

Namnet Farad är hämtat från den elektriska enheten farad, som mäter mängden laddning i en kondensator. Den är i sin tur döpt efter den brittiske fysikern och kemisten Michael Faraday. Han kom från fattiga förhållanden och gick knappt i skolan. Han drevs av sin nyfikenhet att utforska världen, och under början av 1800-talet fick han enorm betydelse för fysikens och elektricitetslärans utveckling. Han blev så småningom invald i brittiska Royal Society.

Vi hörs och ses!

Sus Andersson
Chefredaktör och ansvarig utgivare

Sus Andersson har lång erfarenhet som teknikreporter, och har bland annat arbetat som reporter och bilageredaktör på tidningen Ny Teknik, på Sveriges Radios vetenskapsredaktion, Svenska Dagbladets vetenskapssidor och Metro Teknik. Hon har också varit redaktör för Sveriges Tekniska Attachéers tidskrift Teknisk Utblick, och skrivit för flera olika facktidningar.
Hon är engagerad i Pressens opinionsnämnd och Journalistförbundet yttrandefrihetsgrupp.
På fritiden spelar hon trumpet i Märta and the Cadillacs.

31/12 2009