Jag har lång erfarenhet som teknik- och miljöjournalist, och har bland annat haft redaktörsroller på tidningarna Ny Teknik och Svensk Bokhandel, varit reporter på Sveriges Radios vetenskapsredaktion, och skrivit för Svenska Dagbladets vetenskapssidor och Metro Teknik. Genom åren har jag skrivit för en rad olika facktidningar.

Mellan 2009 och 2012 var Farad en nyhetstidning med inriktning på teknik, miljö och forskning.

Jag är engagerad i Journalistförbundet yttrandefrihetsgrupp sedan början av 2000-talet och är styrelseordförande i ALIS, Administration av litterära rättigheter i Sverige, sedan 2013.

Jag tar gärna uppdrag som researcher, gillar att jobba i excel och är fena på offentlighetsprincipen. Jag har varit redaktör för flera bokprojekt och föreläser om digitalt källskydd,

Jag läser också in talböcker för personer med läs- och synnedsättning - framför allt studentlitteratur inom matematik, fysik och kemi.

Jag har sedan 2013 ett politiskt engagemang och är sedan maj 2014 ledamot för Miljöpartiet i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd i Stockholm. Sedan dess tar jag inte längre uppdrag som nyhetsreporter.